Son Zamanların Yükselen Takı Trendi
Çelik Takı Modelleri

Sürekli gelişmeye açık olan moda sektörü, kombinlerin yanı sıra aksesuarlarda da kendini ilerletmektedir. Değişik tarz ve modellerde üretilen takılar, her senenin modası olmakla birlikte en çok tercih edilen eşyalardandır. Eski zamanlardan itibaren kullanılan aksesuarlar, kültürlerin bir parçası haline gelmiştir. Modern, zarif ve benzersiz modellerdeki takılar ile kişiler duygularını ifade edebilirken kendi tarzlarını yaratabilmektedir. Her ne kadar moda sürekli değişkenlik gösterse de takı modelleri her senenin trendi haline gelmektedir. Özellikle çelikten tasarlanan küpe, kolye, bileklik ve halhal gibi aksesuarlar uzun yıllar boyunca kullanılabilir olmasının yanında parlaklığı ile gözlere hitap etmektedir. Birçok malzemenin zaman içerisinde kararmasının yanı sıra çelik alaşımı darbeye ve kararmaya karşı son derece dayanıklıdır. Bu yüzden de moda sektörü dahil birçok alanda oldukça tercih edilmektedir.

Doğal Taş ve Çelikten Üretilen Aksesuarlar ile Kombinini Tamamla

Yeni trend moda sektörü ile tasarlanan takılarda birçok malzeme hammadde olarak kullanılmaktadır. Değerli taşlardan değersiz taşlara kadar birçok alaşım takı üretiminde kullanılmaktadır. Özellikle de dayanıklılığı ve işlenebilir olması ile bilinen çelik, takı üretiminde en çok tercih edilen alaşımdır. Peki takılarda neden çelik alaşımı kullanılmaktadır?

·         Çelik alaşımı yapısal olarak dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden çelikten üretilen takılar uzun süreli olarak kullanılabilmektedir.

·         İşlenebilir olması ile değişik tasarımlara elverişli bir maddedir.

·         Altın ve gümüşün aksine kararma yapmaması sayesinde her daim parlaklığını korumaktadır.

·         Hassas ciltlerde bile kullanılabilen çelik, antialerjik olması sayesinde gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

·         Özellikle ağır küpe takanların kulaklarında kızarma gibi semptomlar olabilmektedir. Çelikten üretilen küpeler hafif olması ile bu gibi semptomlara yol açmamaktadır.

Eşsiz Tasarımlara Sahip Çelik Takı Modelleri

Hem erkek hem de kadın olmak üzere bütün herkesin ilk tercihi olan takı modelleri, kullanım şekli ve amacı doğrultusunda kategorilere ayrılmaktadır. Ayrıca kadın veya erkek giyim kombinlerinde tamamlayıcı unsur olarak ele alınan birbirinden çeşit takılar ile kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz. Doğal taşlardan veya çelikten üretilen bileklik, kolye, halhal, piercing ve küpeler nasıl kullanılmaktadır?

·         Klasik giyim tarzını benimseyen ofis giyim kategorisinde belirli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar içerisindeki kombinlerde daha çok abartısız, rüküş olmayan sade aksesuarlar tercih edilmektedir.

·         Üst giyim kategorisinde en belirleyici unsur yaka tarzları olmaktadır. Yakanın şekline göre kolyelerin büyüklüğü ve uzunluğu da değişmektedir. V yaka kıyafetlerde daha çok küçük ve kısa model kolyeler tercih edilirken yuvarlak yaka kıyafetlerde daha uzun ve büyük modeller tercih edilmektedir.

·         Spor giyim daha çok rahatlığın ve konforun simgesidir. Bu tarz kombinlerde ise çelikten üretilen halhal, piercing ve bileklikler kullanılabilmektedir.

Hem kadın hem de erkek kategorisinde bulunan çelik takı modelleri, doğal taşlar ile birleştirilerek eşsiz bir görünüm elde edilmektedir. Gerek deri gerekse hasır kordonlu bileklikler, paslanmaz çelik kolyeler, değişik tarzlarda kolye uçları, antialerjik küpeler ve piercingler sayesinde birçok kombin tamamlanarak muhteşem bir görünüme kavuşulabilmektedir. Bu takı modellerini isteyen kişiler özel günlerinde isteyen kişiler ise günlük olarak kullanabilirken sevdikleri kişilere hediye edebilmektedirler. Kişiye özel olarak hazırlanabilen çelik takı seçenekleri üzerine sevdiğiniz kişinin ismini ya da sizin için özel olan bir tarihi yazdırarak değerli hissetmesini sağlayabilirsiniz. Çelik alaşımının işlenebilir olması sayesinde geniş bir ürün yelpazesi ile üretilen takı modelleri benzersiz bir parça haline gelmektedir. Modası geçmeyen, sağlıklı, benzersiz ve uzun süre kullanılabilen çelik takı modelleri ile kendi tarzını yarat.